ND8 och CPL – invigning ;-)

Fotosnack | Thursday February 28 2013 16:16 | Comments (0)

För ett par veckor sedan fick jag mina beställda filter, ett ND8- och ett CPL-filter. Jag har fått lite råd genom fotoklubben och har nu testat bägge. CPL-filtret använde jag första gången igår. Precis som idag sken solen från en klarblå himmel och CPL-filtret passade utmärkt att använda. Bilderna blev över förväntan. Gud vilken härlig mörkblå himmel och ja, färgerna blev ju helt annorlunda. Jag är såååå nöjd med detta filter.

Nyss hemkommen från dagens fotorunda med samma väder som igår, har jag nu ett par hundra foton att gå igenom. Jag har använt CPL idag också. Några foton såg jag i kameran, att de verkade bli väldigt bra med dessa färger. Det blir spännande att gå igenom alla fotografierna.

Jag hade tänkt ta foton för HDR-bilder idag, så jag släpade med mitt stativ för detta, men det blev aldrig av att jag använde det. Haha. Så några riktiga HDR kan jag inte göra av dagens bilder, eftersom jag bara har en exponering på var och en. Däremot kan jag ju göra lite “oäkta” HDR, genom att tonemappa enkelfoton. Det blir rätt bra det också, även om jag helst vill göra på “riktigt” sätt för att få fram HDR. Det är rätt knäppt egentligen, för det spelar ju absolut ingen roll egentligen, för det är ju hur bilden blir som räknas. Det är nog jag som är lite dum som känner att jag vill ha det “ursprungliga”.  Jag får nog gå i lite terapi för att känna annorlunda. Hehe.

Ja, det var nog allt för idag. Nu måste jag gå igenom de foton jag tagit, och sen bär det iväg till fotoklubben senare ikväll! =))

/A-C

 

 

No Comments »

No comments yet.

RSS feed. TrackBack URI

Leave a comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu